Print Shortlink

Wat is een bedraad netwerk?

Wat is een bedraad netwerk?
Voor het aanleggen van een netwerk kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo heb je bedraad, draadloos en een combinatie van deze twee. De verschillende mogelijkheden hebben ieder hun eigen kenmerken. Hier zullen wij uitleggen wat een bedraad netwerk is.

Een bedraad netwerk
Dit type netwerk is een computernetwerk waarin datacommunicatie plaatsvindt via een netwerkkabel. Het grote nadeel van een bedraad netwerk is dat alle kabels moeten worden aangelegd en dit is kostbaar en bovendien tijdrovend. Er moet namelijk een kabel worden aangelegd naar ieder apparaat dat je wil aansluiten op het internet. Dit is vooral lastig wanneer je in verschillende kamers in het huis internet wil hebben. Als deze kabels (en daarmee het bedraad netwerk) eenmaal aangelegd zijn, heb je echter wel een netwerk waar je lang mee vooruit kan. Begin 21e eeuw werd het bedraad netwerk minder populair toen het draadloos netwerk opkwam. Voor het draadloos netwerk waren alle netwerken bedraad.

Het voordeel van een bedraad netwerk is dat het zeer betrouwbaar is, omdat je een constante verbinding hebt. Daarnaast is de beveiliging erg sterk. Dit is bij een draadloos netwerk echter een kritiek punt, omdat veel particulieren vergeten om de beveiliging in te stellen waardoor iedereen hun netwerk kan betreden.

Leave a Reply